Przepis na Żurawinowa galaretka z indyka

Składniki potrzebne do przepisu: Żurawinowa galaretka z indyka

  • marchew 1 szt
  • >pierś z indyka 1/2 kg
  • kostka bulionowa 1 szt
  • >przyprawa warzywna 10 ml
  • >żelatyna do mięs 50 g
  • >konfitura żurawinowa 300 g
  • >listki laurowe 3 szt
  • pieprz kilka ziaren
  • >płatki migdałów 40 ml
  • >żurawina suszona 25 ml
  • >zielona pietruszka kilka liści
  • sałata do dekoracji
  •  

    Czas przygotowania przepisu:

    Łączny czas przyrzadzenia: 10min.
    Czas przygotowania: 10 min.

     

    jak przyrządzić Żurawinowa galaretka z indyka ?

    Marchew obrać i pokroić w plasterki.Pierś z indyka pokroić na drobne kawałki.Zalać wrzątkiem około 2.5 litra,odstawić na chwilkę aż białko się zetnie.Wodę wylać.Mięso posypać pokruszona kostką bulionową i przyprawą warzywną.W garnku zagotować 1.5 litra wody,rozpuścić w niej żelatynę i konfiturę żurawinową,dodać marchewkę ,liście laurowe i pieprz.Wrzącą zalewę wlać do CUDU KUCHENNEGO z mięsem.Pojemnik zamknąć,odstawić na 35 minut,ostudzić.Do do formy wlać z Cudu Kuchennego 75 ml mieszanki bulionową,wsypać płatki migdałowe i suszoną żurawinę,a na koniec przełożyć pozostałą,całą zawartość Cudu Kuchennego i dodać liście pietruszki.Wstawić do lodówki na kilka godzin,aż stężeje.Udekorować sałatą.

    0/5 (0 Reviews)
    Default image
    admin
    Articles: 22556