Jak przygotować Dżem z dyni?

Przepis: Dżem z dyni

Ile porcji: 14

Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 30min.
Czas przygotowania: 60 min.
Czas gotowania: 30 min.

Jak przygotowaćDżem z dyni ?

Dynię dokładnie myjemy, przekrawamy na pół, usuwamy miąższ. Kroimy ją na kawałki i podlewamy odrobiną wody, rozgotowujemy. Gdy dynia będzie miękka – chochelką odlewamy nadmiar wody.

Miksujemy ją na puree, wsypujemy cukier i galaretki, wlewamy olejek cytrynowy i wciskamy sok z cytryny (lub wsypujemy 1 łyżkę kwasku cytrynowego).

Następnie całość mieszamy i zagotowujemy.

Gorący dżem przekładamy do wyparzonych słoików, zakręcamy je i odwracamy do góry dnem.

0/5 (0 Reviews)
Default image
admin
Articles: 22556