Jak przygotować Galaretka z płatków rózy?

Przepis: Galaretka z płatków rózy

Ile porcji: 11

Łączny czas przyrzadzenia: 30min.
Czas przygotowania: 30 min.

Jak przygotowaćGalaretka z płatków rózy ?

Jabłka umyć, obrać, wydrążyć gniazda nasienne i pokroić.

Zalać małą ilością wody i gotować do miękkości.

Następnie dolać sok z cytryny i wymieszać.

Ugotowane owoce wyłożyć na sito i pozwolić, by sok sam odciekł.

Płatki dzikiej róży sparzyć, przelać zimną wodą i odsączyć.

Do soku z jabłek dodać cukier żelujący w proporcji 1:1, zagotować.

Dodać płatki róży i gotować jeszcze 4 minuty.

Przelać do słoików, pasteryzować.

0/5 (0 Reviews)
Default image
admin
Articles: 22556