Jak przygotować Keczup miodowy?

Przepis: Keczup miodowy

Ile porcji: 10

Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 50min.
Czas przygotowania: 60 min.
Czas gotowania: 50 min.

Jak przygotowaćKeczup miodowy ?

Pod przykryciem zagotować ocet z goździkami, cynamonem i nasionami selera. Gotować na małym ogniu 15 minut, następnie przestudzić.

Do rondla włożyć umyte i pokrojone na ćwiartki pomidory, rozprażyć je, dodać startą na tarce cebulę i pieprz, gotować jeszcze 20 minut. Następnie przetrzeć przez sito, odparować i wlać przestudzony ocet, wsypać sól i gotować, mieszając, aż sos zgęstnieje.

Wtedy dodać miód i gotować do ponownego zgęstnienia.

Przelać do słoików i pasteryzować około 15 minut.

0/5 (0 Reviews)
Default image
admin
Articles: 22553