Jak przyrządzić Kwaszona kapusta ze śliwkami i porami?

Przepis: Kwaszona kapusta ze śliwkami i porami

Ile porcji: 11

Łączny czas przyrzadzenia: 2godz. 0min.
Czas przygotowania: 2 godz.

Jak przyrządzić Kwaszona kapusta ze śliwkami i porami?

Kapustę oczyścić umyć i osączyć, śliwki umyć wydrylować i pokroić w ćwiartki. Pory umyć oczyścić i pokroić w piórka, kminek umyć i osączyć. Kapustę poszatkować wymieszać z solą kminkiem i goździkami.

Kapustę układać warstwami przekładać porami ze śliwkami, ubijać aż puści sok. Na wierzchu ułożyć kilka liści oraz deski i kamień. Pozostawić w temperaturze pokojowej na 4-5 dni gdy powstanie piana zdjąć deski i zrobić nakłucia do samego spodu.

Przykryć deskami i kamieniem i wstawić do piwnicy.

0/5 (0 Reviews)
Default image
admin
Articles: 22556