Przepis: Mini ogóreczki z papryką i cebulką
Ile porcji: 8
Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 15min.
Czas przygotowania: 1 godz.
Czas gotowania: 15 min.
Jak przyrządzić Mini ogóreczki z papryką i cebulką?
Ogóreczki dokładnie umyć. Cebulki obrać. Paprykę umyć i pokroić na kawałeczki. Do słoików włożyć liść laurowy, po 4-5 kulek ziela angielskiego, po łyżeczce gorczycy, ok. 10 kulek pieprzu czarnego, po 2-3 małe cebulki i pół pokrojonej czerwonej papryki. Słoiki do końca wypełnić ogóreczkami. Składniki zalewy dobrze zagotować i zalać ogórki tak, aby były zakryte zalewą. Słoiki mocno zakręcić i pasteryzować 10-15 minut od zagotowania się wody. Wyjąć i odwrócić do góry dnem.