Jak przyrządzić Papryka pasteryzowana?

Przepis: Papryka pasteryzowana

Ile porcji: 11

Łączny czas przyrzadzenia: 45min.
Czas przygotowania: 45 min.

Jak przyrządzić Papryka pasteryzowana?

Strąki papryki umyć, poprzecinać na pół i po usunięciu gniazd nasiennych poprzecinać jeszcze raz na pół.

Wodę zagotować, lekko osolić, wrzucić paprykę, gotować przez 2 min, odcedzić.

Wywar zachować.

Paprykę przełożyć do stoików.

Czosnek obrać, pokroić, dodać do papryki.

Do wywaru z papryki wsypać wszystkie przyprawy i kwasek cytrynowy, zagotować, wymieszać z olejem.

Tak przygotowanym gorącym wywarem zalać paprykę ułożoną w stoikach, zamknąć i pasteryzować przez 20 min w temperaturze 80°C.

0/5 (0 Reviews)
Default image
admin
Articles: 22553