Przepis na Chutney z zielonych pomidorów – inaczej

Chutney z zielonych pomidorów – inaczej

Ile porcji: 11

Łączny czas przyrzadzenia: 1dni
Czas przygotowania: 1 dni

Jak przyrządzić Chutney z zielonych pomidorów – inaczej?

Pomidory i cebule pokroić w kostkę.

Jabłka obrać, pokroić w ćwiartki, usunąć gniazda nasienne.

Strąki papryki oczyścić i pokroić w kostkę.

Ząbki czosnku rozgnieść.

Przygotowane składniki wrzucić do rondla, wlać ocet (i ew wodę), dodać rodzynki, imbir i goździki, wsypać cukier.

Doprowadzić do wrzenia, zmniejszyć ogień, przykryć, gotować powoli przez 75 – 90 minut.

Od czasu do czasu zamieszać, pilnować, żeby się nie przypaliło.

Gorący sos przełożyć do gorących wyparzonych słoików, zakręcić zakrętkami przetartymi w środku alkoholem.

Studzimy wolno, pod kocem.