Przepis na Grzyby mrożone – jako zapasy na zimę

Składniki potrzebne do przepisu: Grzyby mrożone – jako zapasy na zimę

  • >grzyby leśne 2 kg
  • woda 4 litry
  •  

    Czas przygotowania przepisu:

    Łączny czas przyrzadzenia: 3godz. 0min.
    Czas przygotowania: 3 godz.

     

    jak przyrządzić Grzyby mrożone – jako zapasy na zimę ?

    Grzyby dobrze czyścimy, gotujemy w wodzie dwie godziny. Następnie wylewamy na durszlak i czekamy aż dobrze obciekną z wody. Grzyby układam na tacy (tak by jeden nie dotykał drugiego), wkładam do zamrażalnika na 30 minut by się zmroziły, następnie przekładam do torebki foliowej i zamrażam. Najpierw zamrażam na tacy by grzyby w torebce się nie posklejały i zbytnio nie straciły na wyglądzie;)