Przepis na Konfitura z czerwonej cebuli

Składniki potrzebne do przepisu: Konfitura z czerwonej cebuli

  • >czerwona cebula 1 kg
  • czosnek 3 ząbki
  • ocet balsamiczny 6 łyżek
  • miód 3 łyżki
  • oliwa z oliwek
  • tymianek suszony
  • sól
  • pieprz
  •  

    Czas przygotowania przepisu:

    Łączny czas przyrzadzenia: 30min.
    Czas przygotowania: 30 min.

     

    jak przyrządzić Konfitura z czerwonej cebuli ?

    Cebulę pokroić w wiórki. Smażyć ją powoli na oliwie żeby się zeszkliła. Następnie zwiększyć ogień żeby się zarumieniła. Cebula smażona na oliwie szybciej zmięknie, kiedy ją posolimy. W trakcie smażenia dodajemy posiekane ząbki czosnku, roztarty tymianek. Kiedy cebula jest już miękka dodajemy miód, mieszamy i po chwili wlewamy ocet balsamiczny. Chwilę gotujemy aż odparuje. Uzupełniamy przyprawami według uznania.