Jak przygotować Duszone kalmary wg Justyny?

Przepis: Duszone kalmary wg Justyny

Ile porcji: 4

Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 0min.
Czas przygotowania: 1 godz.

Jak przygotowaćDuszone kalmary wg Justyny ?

Kalmary duszone na ostro 15 min

Kuchnia z szybkowaru

50 dag surowych tuszek kalmarów

0,5 szklanki oleju sojowego

1 pęczek szczypiorku

1 płaska łyżeczka imbiru

Kalmary sparzyć, oczyścić ze skóry, umyć, pokroić na małe kawałki. Dobrze rozgrzać w szybkowarze olej, usmażyć na nim kalmary razem z cebulą, dodać sól,paprykę, pieprz, szczypiorek, drobno zmielony imbir.. Wlać tyle wody, by pokryła kalmary. Zamknąć szybkowar i ogrzewać 10-15 minut od momentu przekroczenia progu ciśnienia wewnętrznego. Po tym czasie szybkowar otworzyć, zagęścić sos mąką kartoflaną rozmieszaną z dwiema łyżkami zimnej wody.

Smacznego.

0/5 (0 Reviews)
Default image
admin
Articles: 22553