Przepis: Faszerowany pstrąg na święta
Ile porcji: 4
Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 0min.
Czas przygotowania: 60 min.
Jak przygotowaćFaszerowany pstrąg na święta ?
Pstrągi sprawić, umyć, osączyć i posolić.
Przygotować farsz:
bułkę pokroić w bardzo drobną kosteczkę. Cebulę i pieczarki drobno posiekać rozgrzać 2 łyżki masła i usmażyć – doprawić solą i pieprzem. Dodać bułkę, śmietanę i tymianek – wymieszać. Pstrągi nadziać farszem, spiąć wykałaczką, obtoczyć lekko w mące, położyć pozostałe masło i wstawić do nagrzanego piekarnika na 35-40 minut przy tem. 190-200 stopni. Upiec. Podawać z frytkami i surówkami, przybrać cząstkami cytryny a na wierzchu ułożyć koper usmażony/taki przypieczony/ na patelni. Smacznego!