Jak przygotować Filety mrożone na szybko?

Przepis: Filety mrożone na szybko

Ile porcji: 4

Łączny czas przyrzadzenia: 30min.
Czas przygotowania: 30 min.

Jak przygotowaćFilety mrożone na szybko ?

Do szybkowaru wlać olej lub włożyć połowę masła (3 dag masła zostawić), rozgrzać, wsypać mąkę i zrobić jasną zasmażkę. Zamrożony blok filetów posolić i popieprzyć dookoła, włożyć do szybkowaru, posypać ziołami. Wkroić cebulę, wlać wodę, obok ryby ułożyć oczyszczone, ale nie krojone marchwie i kartofle. Szybkowar zamknąć, ogrzewać 20 minut od momentu przekroczenia progu ciśnienia wewnętrznego. Po tym czasie szybkowar otworzyć, ostrożnie wyjąć rybę na półmisek, obłożyć marchwią i kartoflami, wszystko polać sosem z szybkowaru, a na wierzch położyć kawałki surowego masła.

0/5 (0 Reviews)
Default image
admin
Articles: 22553