Jak przyrządzić Kotlety rybne z serem pleśniowym?

Przepis: Kotlety rybne z serem pleśniowym

Ile porcji: 6

Łączny czas przyrzadzenia: 35min.
Czas przygotowania: 25 min.
Czas smażenia: 10 min.

Jak przyrządzić Kotlety rybne z serem pleśniowym?

Rybę świeżą myjemy i wyjmujemy wszystkie ości i skórę, zostawiamy samo mięso, mielimy na grubszych oczkach.

Bułkę czerstwą namaczamy w wodzie, gdy namięknie wodę wyciskamy z bułki.

Przekładamy do miski, dodajemy jajko, kaszę mannę, wodę, przyprawy oraz miękka bułkę namoczoną w wodzie.

Wszystko wyrabiamy i formujemy kotlety.

Panierujemy bułką tartą i wrzucamy na patelnię z rozgrzanym olejem.

Smażymy z jednej strony, odwracamy i kładziemy na usmażonej stronie cienki plaster sera.

Przykrywamy.

Odwracamy na stronę z serem i delikatnie podsmażamy.

Posypujemy natką pietruszki.

0/5 (0 Reviews)
Default image
admin
Articles: 22556