Przepis: Leszcz nadziewany kaszą gryczaną
Ile porcji: 5
Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 15min.
Czas przygotowania: 75 min.
Jak przyrządzić Leszcz nadziewany kaszą gryczaną?
Ugotować kaszę z masłem. Cebulę pokroić i przesmażyć. Jajko ugotowane na twardo posiekać i wymieszać z kaszą, dodać cebulę i pokrojoną nać oraz sól.
Rybę natrzeć solą, nadziać kaszą i zaszyć białą nitką. Obtoczyć w mące i ułożyć w brytfance wysmarowanej w tłuszczem. Skropić masłem, podlać 3 łyżkami wody i upiec w piekarniku, polewając sosem spod ryby. Wyłożyć na półmisek, sos rozprowadzić gorącą wodą, podprawić śmietaną wymieszaną z mąką, przegotować i zalać.