Jak przyrządzić Lin z kapustą kiszoną?

Przepis: Lin z kapustą kiszoną

Ile porcji: 5

Łączny czas przyrzadzenia: 2godz. 14min.
Czas przygotowania: 80 min.
Czas gotowania: 50 min.
Czas smażenia: 4 min.

Jak przyrządzić Lin z kapustą kiszoną?

Lina oczyszczamy, dokładnie myjemy, ściągamy w niego skórę, wyjmujemy kręgosłup, dzielimy na filety, a filety na porcje, które solimy. Kapustę oraz starte warzywa z włoszczyzny na tarce po stronie z dużymi oczkami, umyte grzyby oraz liście laurowe, ziele angielskie zalewamy niewielką ilością wody i gotujemy. Gdy warzywa będą już miękkie, doprawiamy zasmażką przyrządzoną z masła, zrumienionej cebuli- posiekanej- oraz mąki, następnie wkładamy podzieloną na filety rybę i dusimy razem 30 minut, pod koniec gotowania dodajemy śmietanę.

0/5 (0 Reviews)
Default image
admin
Articles: 22556