Przepis: Mintaj w warzywach
Ile porcji: 3
Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 0min.
Czas przygotowania: 1 godz.
Jak przyrządzić Mintaj w warzywach?
Rybę pokroić na kilkucentymetrowe kawałki. Przyprawić solą, pieprzem. Smażyć z obu stron na rozgrzanym maśle. Wyjąć na półmisek. Warzywa umyć, marchew obrać, pokroić w cienki plasterki. Paprykę pokroić w niewielką kosteczkę. Fasolkę obrać i pokroić na niewielkie kawałki. Warzywa wrzucić na patelnię, dodać bulion i dusić pod przykryciem, aż do miękkości. Gdy większość bulionu odparuje, dodać rybę i smażyć razem przez ok. 2-3 minuty. Przyprawić solą i pieprzem, jeśli to konieczne. Podawać z ziemniakami.