Jak przyrządzić Panga w cieście z tymianku i oregano?

Przepis: Panga w cieście z tymianku i oregano

Ile porcji: 3

Łączny czas przyrzadzenia: 20min.
Czas przygotowania: 10 min.
Czas smażenia: 10 min.

Jak przyrządzić Panga w cieście z tymianku i oregano?

Filety z pangi umyć i osuszyć, natrzeć solą, pieprzem i obsypać z obu stron tymiankiem i bazylią. Skropić sokiem cytrynowym, przykryć i odstawić na godzinę do lodówki. Z mąki, jajek, mleka i odrobiny tymianku i bazylii przygotować ciasto o konsystencji gęstej śmietany. Filety obtoczyć w cieście i smażyć z obu stron na złocisty kolor. Osączyć z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku.

0/5 (0 Reviews)
Default image
admin
Articles: 22556