Przepis: Pstrąg panierowany
Ile porcji: 3
Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 15min.
Czas przygotowania: 60 min.
Czas smażenia: 15 min.
Jak przyrządzić Pstrąg panierowany?
Filety z pstrąga opłukać, osuszyć ręczniczkiem papierowym, skropić sokiem z cytryny.
Zrobić marynatę:
olej z orzecha laskowego wymieszać z łyżką słodko pikantnego sosu chili.
Filety pstrąga posmarować marynatą i włożyć do reszty marynaty.
Wstawić do lodówki na 3 godziny.
Wyjąć filety, pokroić na mniejsze kawałki, oprószyć solą oraz pieprzem cytrynowym.
Wymieszać obie mąki. Roztrzepać jajko widelcem.
Panierować rybę w mące, jajku oraz bułce tartej.
Smażyć na rozgrzanej oliwie z obu stron.