Przepis: Pstrąg pieczony
Ile porcji: 3
Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 45min.
Czas przygotowania: 45 min.
Czas pieczenia: 45 min.
Czas smażenia: 15 min.
Jak przyrządzić Pstrąg pieczony?
Przygotowane pstrągi umyć i przyprawić wewnątrz i na zewnątrz solą, pieprzem, vegetą i majerankiem, ułożyć w torebce aluminiowej.
Na pstrągach ułożyć plasterki cytryny. Piec w piekarniku nagrzanym do 240 st c około 30 minut.
Posiekać cebulę i czosnek, lekko podsmażyć z oliwą, dodać pokrojoną paprykę i cukinię. Podsmażyć, przyprawić solą i pieprzem.
Zapiec 15 minut w piekarniku w temp. 190 st c.
Podawać pstrągi z warzywami.
Smacznego!