Jak przyrządzić Pstrąg z pieczarkami?

Przepis: Pstrąg z pieczarkami

Ile porcji: 2

Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 25min.
Czas przygotowania: 40 min.
Czas gotowania: 30 min.
Czas smażenia: 15 min.

Jak przyrządzić Pstrąg z pieczarkami?

Rybę oczyścić pokroić, posypać przyprawami, odstawić w chłodne miejsce na jakiś czas.

Ziemniaki obrać, pokroić i ugotować w osolonej wodzie.

Rybę panierować w jajku i tartej bułce i smażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor.

Pieczarki usmażyć na drugiej patelni, posypać solą i pieprzem.

Gorącego pstrąga podawać z ziemniakami i pieczarkami.

Posypać koperkiem.

0/5 (0 Reviews)
Default image
admin
Articles: 22556