Przepis: Pyszny mintaj
Ile porcji: 4
Łączny czas przyrzadzenia: 40min.
Czas przygotowania: 40 min.
Jak przyrządzić Pyszny mintaj?
Na rozgrzaną patelnie z olejem wrzucamy pokrojoną cebulę w talarki w tym czasie ścieramy na tarce na grubych oczkach : selera, pietruszkę, marchew. Po podrumienieniu się cebuli dodajemy marchew, pietruszkę i seler. I wszystko to razem dusimy. Przyprawiamy solą i pieprzem. W tym czasie gdy warzywka się nam duszą. Płuczemy rybę i suszymy na ściereczce lub ręcznikach papierowych. Wybijamy jajko do miseczki i rozbijamy, obtaczamy w nim kawałki ryby a następnie obtaczamy rybę w mące i smażymy na 2 rozgrzanej patelni z średnio głębokim oleju. Miękkie już warzywa wykładamy na talerz i dekorujemy rybą.