Przepis: Racuchy rybne z surówką
Ile porcji: 4
Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 0min.
Czas przygotowania: 60 min.
Jak przyrządzić Racuchy rybne z surówką?
kapustę szatkujemy, dodajemy posiekaną drobno cebulkę, majonez i jogurt, mieszamy i doprawiamy solą i pieprzem. Wrzucamy posiekany koperek i znów mieszamy. Odstawiamy do lodówki.
drożdże i cukier rozpuszczamy w mleku, dodajemy mąkę i mieszamy. Odstawiamy na godzinę w ciepłe miejsce.
W tym czasie mielimy rybę w maszynce do mięsa. Paprykę, rzodkiewki, cebulę kroimy w kostkę. Szczypiorek siekamy. Wrzucamy wraz z rybą do wyrośniętego ciasta, doprawiamy solą i pieprzem.
Smażymy na oleju rzepakowym na rumiano z obu stron.
Osączamy na ręczniku papierowym.
Podajemy racuszki z surówką z kapusty.