Przepis: Ryba morska z wody
Ile porcji: 6
Łączny czas przyrzadzenia: 1dni
Czas przygotowania: 1 dni
Jak przyrządzić Ryba morska z wody?
Filety ułożyć w naczyniu, obłożyć plastrami cebuli, przykryć, umieścić w dolnej części lodówki.
Po kilkunastu godzinach, gdy rozmarzną — wyjąć, podzielić na porcje i oprószyć rozkruszonymi przyprawami.
Warzywa (marchew, pietruszka, seler, por) umyć, obrać, opłukać, pokrajać w paski, dodać cebulę, zalać osoloną wodą, gotować ok. 10 min.
Porcje ryby włożyć do wrzącego wywaru i ugotować.
Odcedzić i razem z warzywami ułożyć na ogrzanym półmisku.
Polać stopionym masłem, posypać posiekaną natką pietruszki.
Półmisek udekorować listkami pora lub jarmużu.
Podawać z ziemniakami z wody i surówkami.