Jak przyrządzić Śledź po dębicku?

Przepis: Śledź po dębicku

Ile porcji: 5

Łączny czas przyrzadzenia: 2dni
Czas przygotowania: 2 dni

Jak przyrządzić Śledź po dębicku?

Filety wymoczyć 2 godziny w mleku, skropić sokiem z cytryny i pozostawić na kolejną godzinę w lodówce. Marchew i cebulę obrać i umyć, pokroić w słupki.

Włożyć do połowy rozgrzanego oleju, dodać ziarna pieprzu i ziele angielskie oraz liść laurowy i dusić 12 minut na małym ogniu. Przyprawić do smaku solą i cukrem, dodać resztę oleju i wystudzić.

W salaterce ułożyć warstwami śledzie i warzywa, zalać olejem i wstawić do lodówki na 2 dni. Podawać z białym pieczywem.

0/5 (0 Reviews)
Default image
admin
Articles: 22556