Jak przyrządzić Śledzie w cieście?

Przepis: Śledzie w cieście

Ile porcji: 4

Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 0min.
Czas przygotowania: 1 godz.

Jak przyrządzić Śledzie w cieście?

Przygotować ciasto:

do mąki z solą i pieprzem wlać mleko, dodać rozpuszczone masło, jajka i wymieszać.

Odstawić na 30 minut. Śledzie sprawić, opłukać, obciąć głowy i ogony. Podzielić wzdłuż kręgosłupa na 2 części, usunąć ości i posolić.

Zwinąć w ruloniki i spiąć je szpilką lub wykałaczką.

Śledzie nabijać na widelec i zanurzać w cieście. Smażyć na gorącym oleju z obu stron na złoty kolor. Podawać z ostrymi sosami: kaparowym i korniszonowym.

0/5 (0 Reviews)
Default image
admin
Articles: 22556