Jak przyrządzić Tilapia panierowana z zieloną pietruszką?

Przepis: Tilapia panierowana z zieloną pietruszką

Ile porcji: 5

Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 30min.
Czas przygotowania: 90 min.

Jak przyrządzić Tilapia panierowana z zieloną pietruszką?

Wino wymieszać z sokiem cytrynowym. Rybę umyć, zalać marynatą, odstawić na 1 godzinę w chłodne miejsce, odlać marynatę, rybę dokładnie osuszyć, przyprawić solą i pieprzem. Tak przygotowaną rybę obtoczyć w mące, skleconych jajkach i panierować tartej bułce wymieszanej z posiekaną natką pietruszki. Na patelni rozgrzać mocno olej, smażyć rybę na złoty kolor. Usmażoną rybę wykładać na papierowy ręcznik aby pozbyć się nadmiaru tłuszczu.

0/5 (0 Reviews)
Default image
admin
Articles: 22556