Przepis na Aromatyczny dorsz w sosie curry z pieczarkami

Składniki potrzebne do przepisu: Aromatyczny dorsz w sosie curry z pieczarkami

  • >filety z dorsza 6
  • pieczarki 50 dag
  • śmietana 400 ml
  • curry 1 łyżeczka
  • sól
  • pieprz
  • cytryna do skrapiania
  • >liście sałaty
  •  

    Czas przygotowania przepisu:

    Łączny czas przyrzadzenia: 1dni
    Czas przygotowania: 1 dni

     

    jak przyrządzić Aromatyczny dorsz w sosie curry z pieczarkami ?

    Dorsza umyj, włóż do naczynia do zapiekania, skrop cytryną, przykryj liśćmi sałaty i włóż na noc do lodówki. Śmietaną zagotuj, pieczarki umyj, pokrój na cienkie plasterki i włóż do śmietany, dodaj curry, sól, pieprz. Zalej masą ryby i włóż do piekarnika nagrzanego na 180 na 30-35 minut.

    0/5 (0 Reviews)
    Default image
    admin
    Articles: 22553