Przepis na Halibut gotowany na parze

Składniki potrzebne do przepisu: Halibut gotowany na parze

  • >filety z halibuta 600 gr
  • czosnek 2 ząbki
  • cytryna 1 szt
  • kolendra świeża 1 łyżka duża
  • sól
  • >trawa cytrynowa 1 łyżka
  • imbir świeży 1 łyżka
  •  

    Czas przygotowania przepisu:

    Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 25min.
    Czas przygotowania: 85 min.

     

    jak przyrządzić Halibut gotowany na parze ?

    Filety myjemy i osuszamy. Skrapiamy sokiem z połowy cytryny i posypujemy solą. Odstawiamy do lodówki na godzinę. Następnie nacieramy filety roztartym czosnkiem, imbirem i posiekaną trawą cytrynową, gotujemy w parowarze 20 minut. Następnie posypujemy filety kolendrą i skrapiamy resztą soku z cytryny.