Przepis na Homar

Składniki potrzebne do przepisu: Homar

  • >homar
  • sól
  • woda
  • masło roztopione
  • cytryna
  • bagietka
  • białe wino
  •  

    Czas przygotowania przepisu:

    Łączny czas przyrzadzenia: 30min.
    Czas przygotowania: 30 min.

     

    jak przyrządzić Homar ?

    Homar był zamrożony w słonej wodzie ale już ugotowany. Rozmroziłam go przez noc, następnie zagotowałam duży garnek wody z solą. Wrzuciłam homara na 5 minut, wyjęłam i przeprowadziłam sekcję chirurgiczną, wg instrukcji z netu co się je i jak się go kroi, wiec ostrym nożem został przekrojony i spałaszowany wraz z córką, ja z roztopionym masełkiem ona z skrapiając sobie cytryną. Szkoda że był malutki i była to raczej jego namiastka niż prawdziwe jedzenie.