Składniki potrzebne do przepisu: Pstrąg po królewsku z kurkami
Czas przygotowania przepisu:
Łączny czas przyrzadzenia: 30min.
Czas przygotowania: 30 min.
jak przyrządzić Pstrąg po królewsku z kurkami ?
Pstrąga oskrobać, odciąć płetwy, namoczyć na 20 min w zimnej wodzie wymieszanej z mlekiem (1 szklanka mleka)
Pstrąga porządnie umyć, wytrzeć do sucha papierowym ręcznikiem.
Masło rozgrzać na patelni, wrzucić kurki, smażyć 8 min, dodać bułkę tartą, posiekany szczypiorek, posolić, posypać pieprzem, smażyć jeszcze 1 min.
Małą łyżeczką, nakładać farsz w środek ryby, dociskać żeby weszło jak najwięcej farszu, zaszyć nitką.
Rozgrzać olej na patelni, pstrąga położyć na rozgrzany tłuszcz, smażyć przewracając kilka razy na złoty kolor
Smacznego.