Składniki potrzebne do przepisu: Ryba pieczona
Czas przygotowania przepisu:
Łączny czas przyrzadzenia: 30min.
Czas przygotowania: 30 min.
jak przyrządzić Ryba pieczona ?
Umyć dobrze ryby, porobić po dwa nacięcia z obydwóch stron. Ryby posolić w środku i posypać pieprzem, włożyć plasterek cytryny. Posiekać natkę pietruszki i wymieszać z czosnkiem pokrojonym na drobno. Pomidorki pokroić na cztery. W te nacięcia na rybie wkładamy pietruszkę z czosnkiem i przykrywamy ją ćwiartką pomidorka. Zrobić w ten sposób wszystkie nacięcia. Do blaszki na spód połóżcie pazłotko. Włorzyć ryby, polać ich olejem, posypać solą i podlać winem (w ten sposób robiąc ryba po upieczeniu nie jest sucha)piec w piekarniku 15-20 minut w 180°.