Przepis na Ryba pieczona

Składniki potrzebne do przepisu: Ryba pieczona

  • >ryby dowolne 3
  • pomidorki koktajlowe 3 szt.
  • >wino białe wytrawne 0.5 szkl
  • cytryna 1 szt
  • pieprz biały
  • sól
  • czosnek 2 ząbki
  • pietruszka natka
  • olej
  •  

    Czas przygotowania przepisu:

    Łączny czas przyrzadzenia: 30min.
    Czas przygotowania: 30 min.

     

    jak przyrządzić Ryba pieczona ?

    Umyć dobrze ryby, porobić po dwa nacięcia z obydwóch stron. Ryby posolić w środku i posypać pieprzem, włożyć plasterek cytryny. Posiekać natkę pietruszki i wymieszać z czosnkiem pokrojonym na drobno. Pomidorki pokroić na cztery. W te nacięcia na rybie wkładamy pietruszkę z czosnkiem i przykrywamy ją ćwiartką pomidorka. Zrobić w ten sposób wszystkie nacięcia. Do blaszki na spód połóżcie pazłotko. Włorzyć ryby, polać ich olejem, posypać solą i podlać winem (w ten sposób robiąc ryba po upieczeniu nie jest sucha)piec w piekarniku 15-20 minut w 180°.

    0/5 (0 Reviews)
    Default image
    admin
    Articles: 22556