Przepis na Sola w cieście piwnym

Składniki potrzebne do przepisu: Sola w cieście piwnym

  • >sola 600 gram
  • jajka 2 szt
  • piwo 1/2 szklanki
  • sól 1 łyżeczka
  • cytryna 1 szt
  • olej 1 łyżka
  • pieprz 1/2 łyżeczki
  • >olej do smażenia 200 ml
  •  

    Czas przygotowania przepisu:

    Łączny czas przyrzadzenia: 45min.
    Czas przygotowania: 45 min.

     

    jak przyrządzić Sola w cieście piwnym ?

    Zmiksować mąkę z żółtkami, piwem i łyżką oleju. Białka ze szczyptą soli ubić na sztywno pianę i delikatnie dodać ją do ciasta. Filety umyć, osuszyć, podzielić na mniejsze części. Posypać je solą i pieprzem, mocno skropić sokiem wyciśniętym z cytryny. Odstawić na 30 minut. Kawałki ryby zanurzać w cieście piwnym i smażyć z każdej strony na rozgrzanym głębokim oleju. Odsączyć na papierowym ręczniku.

    0/5 (0 Reviews)
    Default image
    admin
    Articles: 22556