Przepis na Tatar śledziowy

Składniki potrzebne do przepisu: Tatar śledziowy

  • >śledzie matias 5 płatów
  • cebula 2 szt
  • szczypiorek
  • >ogórki kwaszone 2 szt
  • sok z cytryny
  • pieprz
  • sól
  • musztarda 1/4 łyżeczki
  • oliwa z oliwek 1 łyżeczka
  • majonez
  •  

    Czas przygotowania przepisu:

    Łączny czas przyrzadzenia: 30min.
    Czas przygotowania: 30 min.

     

    jak przyrządzić Tatar śledziowy ?

    Płaty śledziowe wymoczyć około 2 godz, zmieniając wodę, odsączyć, osuszyć papierowym ręcznikiem. Pokroić w drobną kosteczkę, skropić sokiem z cytryny, dodać pieprz, musztardę, oliwę z oliwek, 1 łyżeczkę majonezu, wszystko dokładnie wymieszać. Ogórki i cebulę pokroić w drobną kosteczkę, dodać pokrojony szczypiorek, dokładnie wymieszać. Tatar wyłożyć na półmisek, obłożyć cebulową mieszanką, udekorować wg uznania. Posolić ewentualnie na talerzu. Smacznego

    0/5 (0 Reviews)
    Default image
    admin
    Articles: 22556