Przepis na Warkocz z łososia na rukoli

Warkocz z łososia na rukoli

Ile porcji: 2

Łączny czas przyrzadzenia: 35min.
Czas przygotowania: 35 min.

Jak przyrządzić Warkocz z łososia na rukoli?

Filet opłukać, osuszyć i pokroić w paski.

Oliwę wymieszać z solą, pieprzem cytrynowym i posiekanym koperkiem. Natrzeć marynatą paski łososia i pozostawić na 3 godziny.

Następnie z trzech pasków zapleść warkocz związując na końcach.

Podobnie zrobić w pozostałymi paskami. Warkocze ugotować na parze.

Opłukaną rukolę wymieszać z pokrojoną papryką, dodać prażone na suchej patelni pestki dyni.

Sos sałatkowy przygotować jak na opakowaniu i wymieszać z sałatką.

Na sałatkę układać warkocze łososia.