Przepis na Zapiekana panga

Zapiekana panga

Ile porcji: 6

Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 0min.
Czas przygotowania: 1 godz.

Jak przyrządzić Zapiekana panga?

Umyj i oczyść marchew, seler i por. Obierz czosnek. Warzywa pokrój w słupki, a czosnek w cienkie plasterki. Czerwoną paprykę oczyść z ziaren i pokrój w cienkie paseczki. Papryczkę chili drobno posiekaj.

Filety pangi opłucz. Umyj cytrynę i przetnij na pół, wyciśnij z niej sok. Skrop nim rybę z obu stron. Posól, posyp pieprzem i wstaw do lodówki na ok. 20 min. Kawałki foli posmaruj oliwą, na każdym ułóż pangę.

Posyp warzywami. Lekko oprósz pieprzem i solą. Filety szczelnie zawiń. Ułóż na płaskiej blasze. Rozgrzej piekarnik do temp. 185 stopni. Wstaw rybę i piecz ok. 20 min