Jak przygotować Colesław – surówka z kapusty?

Przepis: Colesław – surówka z kapusty

Ile porcji: 8

Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 0min.
Czas przygotowania: 1 godz.

Jak przygotowaćColesław – surówka z kapusty ?

Kapustę bardzo drobno posiekać, osolić i odstawię na minimum 30 minut a nawet dłużej. Marchewkę obrać, umyć i zetrzeć na tarce. Cebulę obrać umyć i drobniutko posiekać, lekko posolić. Gdy kapustą zmięknie, przelać ją wodą, aby usunąć nadmiar wody i odcisnąć.

Wymieszać z marchewką i cebulką oraz sosem przygotowanym wcześniej z majonezu, mleka, cukru pudru, octu i przypraw. Dodać natkę pietruszki, dokładnie wymieszać i doprawić solą oraz pieprzem.

0/5 (0 Reviews)
Default image
admin
Articles: 22556