Jak przyrządzić Letnia sałatka ryżowa?

Przepis: Letnia sałatka ryżowa

Ile porcji: 4

Łączny czas przyrzadzenia: 30min.
Czas przygotowania: 30 min.

Jak przyrządzić Letnia sałatka ryżowa?

Ryż ugotować w dużej ilości osolonego wrzątku, odcedzić, przelać zimną wodą.

W czasie gotowania ryżu umyć i rozdrobnić sałatę, oczyścić dymki i pokroić skośnie w talarki.

Kukurydzę odsączyć z zalewy.

Papryki umyć, przekroić wzdłuż, usunąć gniazda nasienne.

Miąższ jednej papryki pokroić w małą kostkę.

Ser mozzarella lub ser twarogowy z ziołami – pokroić w plasterki.

Starannie wymieszać wszystkie składniki sałatki.

Sos do sałatek sporządzić w sposób podany na opakowaniu i polać nim sałatkę.

Ponownie wszystko razem wymieszać.

Gotową sałatką napełnić pozostałe połówki papryk.

Podawać z ziemniakami pieczonymi w folii aluminiowej z twarożkiem.

0/5 (0 Reviews)
Default image
admin
Articles: 22553