Przepis: Przepis na Warstwowa sałatka z jajkiem
Ile porcji: 8
Łączny czas przyrzadzenia: 35min.
Czas przygotowania: 25 min.
Czas gotowania: 10 min.
Jak przyrządzić Przepis na Warstwowa sałatka z jajkiem?
Jajka gotujemy na twardo w osolonej wodzie. Obieramy ze skorupek. Kroimy na dość gruba kostkę.
Do przezroczystej miski wrzucamy odsączoną kukurydzę. Posypujemy nią czosnkiem i kładziemy warstwę majonezu i ketchupu. Przyprawiamy solą i pieprzem.
Następnie wykładamy pokrojonego w kostkę ananasa, później pokrojone jajka. Również można odrobinę dodać soli i pieprzu albo każdy indywidualnie na swoim talerzu.
Posypujemy na wierzch natką pietruszki.
Schładzamy w lodówce około godzinę i podajemy.