Przepis: Sałatka GYROS
Ile porcji: 8
Łączny czas przyrzadzenia: 50min.
Czas przygotowania: 50 min.
Jak przyrządzić Sałatka GYROS?
Karczek pokroić w średniej wielkości kostkę i podsmażyć w niewielkiej ilości oleju kilka minut na wolnym ogniu. Następnie posypać dwoma łyżkami przyprawy gyros i dusić na małym ogniu do miękkości.
Gotowy karczek przełożyć do miski. Do wystudzonego mięsa dodać pół puszki odsączonego groszku i pół puszku odsączonej kukurydzy. Następnie pokrojone w drobną kostkę ogórki i posiekaną kapustę.
W osobnym naczyniu przygotowujemy sos:
4 łyżki ketchupu wymieszać z 2 czubatymi łyżkami majonezu, solą i pieprzem. Sałatkę wymieszać z przyrządzonym sosem i wstawić do lodówki na 30 min.