Jak przyrządzić Sałatka rybna w sosie własnym z fasolką?

Przepis: Sałatka rybna w sosie własnym z fasolką

Ile porcji: 11

Łączny czas przyrzadzenia: 45min.
Czas przygotowania: 45 min.

Jak przyrządzić Sałatka rybna w sosie własnym z fasolką?

Fasolkę umyć, obrać, pokrajać na kawałki długości 1 cm.

Zalać wrzącą osoloną wodą z dodatkiem cukru i ugotować, po czym odcedzić i ostudzić.

Cebulę obrać, umyć i pokrajać w kostkę wraz z ogórkiem.

Wszystkie składniki połączyć, dodać konserwę rybną, doprawić do smaku solą, cukrem i sokiem z cytryny.

Na koniec dodać majonez i wymieszać.

Wyłożoną na salaterkę sałatkę udekorować pomidorami.

0/5 (0 Reviews)
Default image
admin
Articles: 22553