Jak przyrządzić Sałatka ryżowa?

Przepis: Sałatka ryżowa

Ile porcji: 4

Łączny czas przyrzadzenia: 15min.
Czas przygotowania: 15 min.

Jak przyrządzić Sałatka ryżowa?

Ryż ugotować według instrukcji na opakowaniu, następnie odsączyć z wody i przesypać do miski. Pieczarki obrać i pokroić w cienkie talarki a cebulę w piórka. Na rozgrzanej na patelni oliwie usmażyć cebulkę i pieczarki, posolić. Kiedy pojawi się płyn dusić pod przykryciem kilka minut. Do ryżu wrzucamy odcedzoną kukurydzę, groszek pokrojoną w kostkę paprykę oraz uduszone pieczarki z cebulą. Wszystkie składniki mieszamy ze sobą doprawiając do smaku solą, pieprzem i majonezem.

0/5 (0 Reviews)
Default image
admin
Articles: 22556