Jak przyrządzić Sałatka winogronowo-drobiowa?

Przepis: Sałatka winogronowo-drobiowa

Ile porcji: 4

Łączny czas przyrzadzenia: 30min.
Czas przygotowania: 30 min.

Jak przyrządzić Sałatka winogronowo-drobiowa?

Winogrona umyć, oczyścić, przeciąć na pół, usunąć pestki, włożyć do miseczki. Dymkę oczyścić, pokroić w pierścienie. Cebulę obrać, posiekać. Kiełki opłukać, dobrze odsączyć. Składniki połączyć.

Ocet wymieszać ze szczyptą pieprzu, soli i olejem. Zalać winogrona, dokładnie wymieszać i odstawić na 20 minut.

Mięso umyć, osuszyć, oprószyć solą i pieprzem. Na patelni rozgrzać margarynę, po czym smażyć na niej mięso 6-8 minut z każdej strony.

Następnie zdjąć z ognia, pokroić w plastry, podawać z winogronami.

0/5 (0 Reviews)
Default image
admin
Articles: 22553