Jak przyrządzić Sałatka wiosenna z ryżem?

Przepis: Sałatka wiosenna z ryżem

Ile porcji: 10

Łączny czas przyrzadzenia: 30min.
Czas przygotowania: 30 min.

Jak przyrządzić Sałatka wiosenna z ryżem?

Ugotowany na sypko ryż, wystudzić i włożyć do miski. Ogórek obrać pokroić w słupki, dodać do ryżu. Jajka obrać, odłożyć 3 połówki a resztę pokroić w kostkę, włożyć do miseczki, dodać posiekany koperek oraz sól i pieprz – wymieszać z majonezem. Na półmisku ułożyć wałek z sałatki, zrobić 3 wgłębienia włożyć w nie połówki jajek, posypać solą i pieprzem. Sałatkę udekorować wg. Własnego uznania. Smacznego.

0/5 (0 Reviews)
Default image
admin
Articles: 22553