Przepis: Sałatka z ryby wędzonej, ogórków, jabłek i ziemniaków z majonezem
Ile porcji: 6
Łączny czas przyrzadzenia: 15min.
Czas przygotowania: 15 min.
Jak przyrządzić Sałatka z ryby wędzonej, ogórków, jabłek i ziemniaków z majonezem?
Ziemniaki do sałatki należy ugotować wcześniej.
Rybę (pikling, dorsz, makrela, śledź) obieramy ze skóry i ości.
Obrane jabłka, ogórki, ugotowane ziemniaki i rybę kroimy w kostkę, cebulę i szczypiorek siekamy.
Wszystkie składniki łączymy i mieszamy z majonezem, musztardą, solą, szczyptą cukru oraz sokiem z cytryny. Wykładamy sałatkę na półmisek lub salaterkę i dekorujemy listkami sałaty lub pokrojonym grubym szczypiorem, rzodkiewkami, jajami itp.