Przepis na Colesław surówka

Składniki potrzebne do przepisu: Colesław surówka

  • >kapusta biała średnia 1/2 główki
  • marchew 2 sztuki
  • cebula 1 sztuka
  • majonez Kielecki 1/2 słoiczka tego średniego
  • cukier puder 1 łyżeczka
  • mleko 2 łyżki
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
  •  

    Czas przygotowania przepisu:

    Łączny czas przyrzadzenia: 30min.
    Czas przygotowania: 30 min.

     

    jak przyrządzić Colesław surówka ?

    Kapustę tarkujemy na tarce o dużych oczkach – jest lepsza, niż poszatkowana tradycyjnie.

    Obieramy marchewki i też je tarkujemy.

    Cebulę kroimy w drobną kosteczkę.

    W miseczce mieszamy majonez, mleko, cukier puder, sól, pieprz. Próbujemy i doprawiamy.

    Sosem polewamy surówkę i dobrze mieszamy. Zostawiamy w lodówce do przegryzienia się na dwie godziny.

    0/5 (0 Reviews)
    Default image
    admin
    Articles: 22556