Przepis na Sałatka z kapusty pekińskiej z sosem paprykowym

Składniki potrzebne do przepisu: Sałatka z kapusty pekińskiej z sosem paprykowym

  • kapusta pekińska 1/2 główki
  • papryka czerwona 1/2 strąka
  • papryka zielona 1/4 strąka
  • >kukurydza konserwowa 1 puszka
  • cebula czerwona 1/2 szt
  • >sos do sałatek paprykowo-ziołowy 1 opak
  • woda 3 łyżki stołowe
  • oliwa z oliwek 4 łyżki stołowe
  • oregano posiekane 1 łyżka
  • sól
  • pieprz
  •  

    Czas przygotowania przepisu:

    Łączny czas przyrzadzenia: 15min.
    Czas przygotowania: 15 min.

     

    jak przyrządzić Sałatka z kapusty pekińskiej z sosem paprykowym ?

    Kapustę pekińską po opłukaniu i osuszeniu drobno siekamy (grube środki w drobną kosteczkę, a cienkie części liścia w grubą kostkę). Papryki i cebulę myjemy, usuwamy gniazda nasienne i kroimy również w kostkę. Kukurydzę odsączamy, dodajemy do posiekanych warzyw, mieszamy. Do szklanki wlewamy wodę i oliwę, odrobinę soli i pieprzu, wsypujemy sos i szybko mieszamy. Sosem polewamy sałatkę na 15 minut przed podaniem.

    0/5 (0 Reviews)
    Default image
    admin
    Articles: 22553