Przepis na Tęczowa pasta

Składniki potrzebne do przepisu: Tęczowa pasta

  • sól 2-3 szczypty
  • ser żółty 30 dag
  • >chuda wędlina 15 dag
  • jajko ugotowane na twardo 2 szt
  • >ogórek kiszony 2 szt
  • >rzodkiewki 2-3 szt
  • papryka konserwowa 0,5 szt
  • >kiełki pszenicy posiekane 1 łyżka
  • czosnek 2 ząbki
  • majonez Kielecki 2-3 łyżki
  • pieprz czarny 2-3 szczypty
  •  

    Czas przygotowania przepisu:

    Łączny czas przyrzadzenia: 45min.
    Czas przygotowania: 45 min.

     

    jak przyrządzić Tęczowa pasta ?

    Ser zetrzeć na tarce o małych oczkach.

    Wędlinę drobno posiekać,

    jaja pokroić i rozetrzeć widelcem.

    Ogórek, rzodkiewki i paprykę drobniutko pokroić.

    Wszystkie składniki starannie wymieszać, dodać przyprawy do smaku oraz czosnek i tyle majonezu by konsystencja pasty była odpowiednia

    Smacznego!!! życzy wszystkim:

    saper

    0/5 (0 Reviews)
    Default image
    admin
    Articles: 22556