Przepis na PROZIAKI z podkarpacia

Składniki potrzebne do przepisu: PROZIAKI z podkarpacia

  • cukier kryształ 1 łyżka
  • soda oczyszczona 1 łyżka
  • mąka pszenna 1 kg
  • >zsiadłe mleko lub kefir 0.5 L
  • sól 1 według uznania
  •  

    Czas przygotowania przepisu:

    Łączny czas przyrzadzenia: 15min.
    Czas przygotowania: 15 min.

     

    jak przyrządzić PROZIAKI z podkarpacia ?

    Wszystkie składniki dobrze wymieszać. Rozwałkować ciasto na grubość około 1-3/4 cm, wycinać foremką okrągłe/kwadratowe placki i piec na suchej patelni z każdej strony po 3-4 minuty pilnując, aby się nie przypaliły.

    Najlepsze są gorące z masłem i serem białym.

    Ser biały najlepiej przyrządzić ze śmietanką i szczypiorkiem/młodą cebulką i solą.

    Pychota!!!

    0/5 (0 Reviews)
    Default image
    admin
    Articles: 22556