Przepis na Sos koperkowy

Składniki potrzebne do przepisu: Sos koperkowy

  • koperek 1 duży peczek
  • masło 5 dkg
  • cebula drobno pokrojona 1 łyżka
  • sól
  • sok z cytryny
  • cukier 1 łyżeczka
  • papryka słodka mielona 1 łyżeczka
  • mąka 1 czubata łyżka
  • śmietana kwaśna gęsta 3/4 szklanki
  • >Bulion lub rosół 2 szklanki
  • pieprz
  •  

    Czas przygotowania przepisu:

    Łączny czas przyrzadzenia: 30min.
    Czas przygotowania: 30 min.

     

    jak przyrządzić Sos koperkowy ?

    Umyty koperek, drobno posiekać, połowę dodać do bulionu, posolić dodać paprykę, cukier, sól, sok z cytryny cebulę i mąkę rozrobioną w odrobinie zimnej wody.

    Gotować wszystko 10 min.

    Przecedzić przez siteczko, dodać resztę koperku i gotować około 7 minut ciągle mieszając, na końcu popieprzyć.

    Doskonały do mięsa i klusek.

    Smacznego.

    0/5 (0 Reviews)
    Default image
    admin
    Articles: 22556